۹ مهر ۱۴۰۰، ۱۱:۵۲

جلال‌زاده در دیدار با سفیر استرالیا:

همکاری‌های پارلمانی ایران واسترالیا مقدمه‌ای بر تقویت تعاملات است

همکاری‌های پارلمانی ایران واسترالیا مقدمه‌ای بر تقویت تعاملات است

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در دیدار با سفیر استرالیا همکاری‌های پارلمانی ایران و استرالیا را مقدمه‌ای بر تقویت تعاملات دیپلماسی و دولتی دو کشور دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر،«لیندال جین ساکس» سفیر استرالیا در تهران با وحید جلال‌زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد.

جلال‌زاده در ابتدای این دیدار، با اشاره به سابقه دیرینه مناسبات استرالیا با کشورمان، گفت: سابقه نیم قرن ارتباطات فیمابین، نشان از وجود منافع فراوان اقتصادی و سیاسی میان دو کشور است.

وی افزود: مناسبات دو کشور شاهد فراز و نشیب‌هایی است که تحولات جهانی و تحریم‌های ظالمانه آمریکا در آن دخالت مستقیم دارد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همکاری‌های پارلمانی ایران و استرالیا را مقدمه‌ای بر تقویت تعاملات دیپلماسی و دولتی دو کشور دانست و گفت: تقویت ارتباطات پارلمانی توسط کمیسیون‌های تخصصی و گروه‌های دوستی پارلمانی در مجالس دو کشور به توسعه و گسترش مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی فیمابین کمک شایانی می‌کند.

وی با اشاره به تحولات منطقه‌ای و کمک‌های مستشاری جمهوری اسلامی ایران به دو کشور عراق و سوریه، افزود: سیاست جمهوری اسلامی ایران، برقراری ثبات و آرامش در منطقه است و از هرگونه اقدامی در این راستا استقبال می‌کند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: هیچ کشوری نمی‌تواند نقش تأثیرگذار جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم در منطقه را کتمان کند.

جلال‌زاده با اشاره به تحولات افغانستان گفت: در مسأله افغانستان مواضع اصولی ایران تشکیل دولتی فراگیر با مشارکت همه اقوام در افغانستان و به دور از خشونت علیه زنان و کودکان این کشور خواهد بود.

وی با ابراز ناخرسندی از حضور و مداخله کشورهای بیگانه در منطقه، اظهار داشت: در شرایط کنونی، کشورهای منطقه به بلوغی رسیده‌اند که بتوانند مسائل و مشکلات فیمابین خود را حل کنند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: حضور آمریکا در عراق و افغانستان منجر به تداوم بحران و عدم برقراری آرامش در این دو کشور شده است.

جلال‌زاده با اشاره به بدعهدی‌های آمریکا در توافق برجام، در مورد این توافق بین‌المللی گفت: برگشت آمریکا به برجام نیاز به راستی آزمایی دارد و رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا، نخستین گام برای بازگشت جمهوری اسلامی ایران به تعهدات در قبال برجام خواهد بود.

وی در پایان، همراهی کشورهای اروپایی و استرالیا را با سیاست تحریمی آمریکا بر علیه کشورمان را به ضرر اقتصاد این کشورها دانست و بر استقلال این کشورها در برابر سیاست‌های نادرست، غیرمنطقی و یکجانبه آمریکا تأکید کرد.

سفیر استرالیا در تهران نیز در این دیدار با اشاره به پیشینه روابط دو کشور، گفت: استرالیا به دنبال تقویت مناسبات و همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف با جمهوری اسلامی ایران است.

وی به نقش تأثیرگذار همکاری‌های پارلمانی در ارتقاء سطح تعاملات فیمابین اشاره کرد و ابراز داشت: روابط پارلمانی و همکاری‌های کمیسیون‌های مشترک استرالیا و ایران در روند تقویت همکاری‌های مهم بوده و استرالیا همواره توجه به مناسبات پارلمانی را حائز اهمیت می‌داند.

سفیر استرالیا در تهران بر تقویت تعاملات و سرمایه گذاری بخش‌های خصوصی دو کشور اشاره داشت و افزود: استرالیا خواستار افزایش سطح همکاری اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران است.

وی در پایان بر تقویت روابط در حوزه سیاسی و فرهنگی با ایران تاکید کرد و گفت: امید است با لغو تحریم‌های آمریکا علیه ایران، استرالیا روابط اقتصادی خود با ایران را گسترش دهد.

کد خبر 5317349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha